Bygga hus blev en berg-och-dal-bana

Jag och min sambo har alltid varit väldigt resande människor, aldrig kvar på en och samma plats länge, alltid rastlösa. När vi nyligen bestämde oss för att vi ska bygga hus var det därför ett stort beslut på mer än ett sätt. Vi hade letat länge efter den typen av boende vi var intresserade av men det hade alltid vari något som var fel. Varken han eller jag är speciellt händiga så vi varken ville eller kunde ge oss på stora renoveringar. Efter en lång tids funderande fram och tillbaka beslutade vi oss istället för att vi skulle bygga hus från grunden istället. Eller… inte VI egentligen. Vi skulle köpa den tjänsten. Snabbt insåg vi vilket jobb det trots allt skulle bli att bygga hus och ännu en gång var vi tacksamma att det inte var vi som skulle ge oss på det praktiska byggandet. Nej vi var dem som överlämnades till beslutsfattandet och det är nog med arbete bara det.

Innan vi fullständigt hade landat i tanken att vi skulle bygga hus, vårt alldeles egna hus, hade jag tanken att jag gärna ville ha två våningar. Men återigen så lyckades min kloka sambo övertala mig om att det nog ändå var bättre att ha allting på ett och samma plan. Det var faktiskt en av anledningarna att jag blev lite lugnare i tanken på att vi faktiskt skulle genomföra denna drömmen nu. Att ha allt samlat på ett plan kändes tryggare på något sätt.

Nu har vi kommit så långt att det snart är dags för inflyttning. Jag är så spänd! Detta med att bygga hus har varit en galen berg-och-dal-bana men det har också varit så roligt. Jag kommer inte göra om det under den snaraste tiden, det kan jag säga, men jag hade definitivt gjort det igen.